Ny udestue?

Her er byggeelementerne til din nye udestue!

Med JVR Outdoor kan du skræddersy din udestue af lige præcis de elementer, som opfylder de behov du har for at skabe en oasen med større nærhed til naturen. Vi fører et bredt udvalg af både egne og komponenter og færdige udestueløsninger fra nogen af Europas
førende producenter.

Tagform

Taget på udestuen skal passe til taget på din bolig, så udestuen passer naturligt ind. Vælg mellem flere forskellige tagformer.

Læs mere

Elementer

Elementerne udgør udestuens vægge. De består typisk af glas med indbyggede vinduer, men kan også være af andre materialer.

Læs mere

Døre

Døren eller dørene skaber overgangen fra udestuen til den omgivende natur. Vælg f.eks. skyde- eller foldedøre, som giver den største åbning.

Læs mere

Belysning

Vil du gerne sidde i udestuen efter det er blevet mørkt, er det praktisk med en god belysning, der kan skabe den rigtige stemning.

Læs mere

Ventilation

Ventilation er ikke kun en god ting, når det er varmt. Ventilationen kan også være med til at holde udestuen fugtfri hele året.

Læs mere

Solafskærmning

Solafskærmning i form af markiser eller integrerede gardiner gør det muligt at skabe skygge, når solen bager ned fra himlen.

Læs mere

Før du går i gang med byggeriet af din udestue

Før du kan gå i gang med byggeriet af din udestue, skal du først have afklaret nogle praktiske ting omkring byggetilladelser, eventuelle servitutter og lokale regler, samt udestuens byggestil og hvilket budget du har til udestuen.

Hvor skal udestuen ligge?

Et af de første spørgsmål, der melder sig, er, hvor udestuen skal placeres på din eksisterende bolig. Det mest almindelige er at lægge den, så den er sydvendt. Derved kan du få glæde af solen hele dagen lang. Alternativt kan udestuen også lægges på vestsiden af boligen. Så kan du glæde dig over at nyde eftermiddags- og aftensolen, når du slapper af i din udestue efter en lang arbejdsdag.

Skal du have byggetilladelse til din udestue?

En udestue kræver altid byggetilladelse, fordi den opføres i forlængelse af din eksisterende bolig. Tidligere var der andre regler på området, men i dag skal du altid søge byggetilladelse til udestuen. Det kan JVR Outdoor hjælpe dig med. For vi kan ikke gå i gang med arbejdet, før du har fået byggetilladelsen. Derfor er det en god idé, at komme i gang med at planlægge og få tegnet udestuen i god tid inden den skal
opføres.

Udestuen tæller med i bebyggelsesprocenten

Samtidig er det vigtigt, at du holder øje med bebyggelsesprocenten på din grund. For enfamiliehuse ligger den typisk på 30 % af grundens samlede areal. På sommerhusgrunde er den typisk 20 %.

Her tæller udestuen med i bebyggelsesprocenten. Så start med at beregne procentsatsen for din eksisterende bolig. Og beregn så, hvor mange ekstra kvadratmeter udestuen kan blive på, uden at du
overtræder reglerne.

Husk også de lokale servitutter og regler

Det er også en god ide at tjekke lokalplanen, samt skødet på din bolig, for at sikre at der ikke er udstukket særlige regler for bebyggelser i dit lokalområde, eller tinglyst særlige servitutter på din grund, som forhindrer opførelsen af en udestue.

Tjek også med den lokale grundejerforening, hvis der findes en sådan i dit lokalområde. Her kan der også nogle gange være aftalt regler, som kan have indflydelse på både materialevalg og udformning af din
kommende udestue.

Få rådgivning tidlig i processen

Synes du, det lyder indviklet at skulle tjekke alle de regler, love og andre forordninger? Eller at finde det rigtige design på udestuen, så den ikke ender som en øjebæ, der trækker ned i vurderingen?

Så tag kontakt til JVR Outdoor tidlig i processen.

Vi kan hjælpe og rådgive dig om alt lige fra udformning af udestuen over ansøgning om byggetilladelse og til undersøgelse af eventuelle lokale regelsæt for udestuer og andre tilbygninger.

Så er du sikker på at komme godt fra start med din udestue-projekt, og undgår at ende med dagbøder og en nedrivningsdom, når først udestuen er opført.

Den rette udformning

Når du har undersøgt grundlaget for at kunne opføre en udestue i forlængelse af din bolig, er det næste du skal tænke over, hvilket design udestuen skal have. Det har stor betydning for, hvor godt udestuen passer til resten af din bolig.

Jo mere du kan få det til at se ud som om, udestuen altid har været der, jo mindre risiko er der for, at din nye udestue kommer til at trække ned i vurderingen af din bolig – eller giver dig en længere liggetid, den dag du vil sælge boligen.

Når du skal vælge det rigtige design på udestuen og dens elementer, spiller især linjeføringen i boligens tag og sider, samt farve- og materialevalg en stor rolle. Jo mere ens, du kan gøre disse parametre på udestuen, jo bedre integreret ser udestuen ud, når den er færdig.

Kontakt os

Gør dine terrassedrømme til virkelighed

Er du klar til at tale udestue, terrasseoverdækning eller carport?

Bare udfyld kontaktformularen herunder. Så ringer vi dig op først kommende hverdag!

Tagformen

Når du skal designe din nye udestue, er et af de første og vigtigste valg for det færdige resultat, hvilken tagform udestuen skal have. Men hvordan vælger du rigtigt?

Tagformen er den vigtigste parameter

Tagformen definerer tagets overgang fra din eksisterende bolig til udestuen. Samtidig bestemmer den oftest også udestuens grundforløb, og har stor betydning for, hvordan den færdige udestue kommer til at
tage sig ud på det samlede byggeri.

Derfor er det vigtigt, at du starter med at vælge tagformen på udestuen. Her har du flere muligheder:

Tag med højt til loftet

Har du et forholdsvist lavt tag på boligen, og vil du gerne have ekstra højt til loftet i udestuen? Så bør du vælge en tagføring på udestuen, hvor udestuens tag starter oppe på den eksisterende boligs tag, og føres ud over tagkanten på boligen.

Det giver masser af højde, pladsfølelse og ekstra meget lys i udestuen.

Udestuetag med rejsning

Monterer du udestuen på endegavlen af huset, kan det være en god ide at vælge et tag med rejsning til udestuen.

Rejsningen behøver ikke nødvendigvis at have sammen hældning som boligens tag. Den kan godt være mindre, og stadig virke naturlig og pæn rent arkitektonisk.

Skråt tag med hældning

Den mest almindelige løsning er et skråt tag med en lille hældning, som påsættes lige under tagkanten på din eksisterende bolig. Det giver en lille smule højere til loftet i udestuen end i resten af boligen.

Samtidig kommer udestuen til at virke som en integreret del af boligen, fordi tagudhænget på boligens tag går ud over udestuetaget.

Flatroof udestue

Har du en meget lav tagkant på din bolig, eller har boligen helt fladt tag, kan flatroof udestuen være løsningen. Her virker taget på udestuen som om, det går vinkelret ud fra boligen. Men i virkeligheden er der en lille hældning på glastaget på udestuen, som er skjult i tagkonstruktionen. Derfor kan regnvandet stadig løbe væk.

Kontakt os

Gør dine terrassedrømme til virkelighed

Er du klar til at tale udestue, terrasseoverdækning eller carport?

Bare udfyld kontaktformularen herunder. Så ringer vi dig op først kommende hverdag!

Elementer

Udestuens vægge udgøres typisk af nogle forskellige elementer med vinduespartier, vinduer og forskellige beklædningsmuligheder. De definerer således både udsynet fra udestuen, og kan samtidig også skærme for nysgerrige blikke.

Store eller opdelte glaspartier

De fleste vælger en række elementer med glaspartier fra gulv til loft. Det giver det bedste udsyn og skaber den største nærhed til den omkringliggende natur.

Du kan også vælge elementer, hvor glaspartiet er opdelt i flere – typisk tre – dele. Det gøres oftest, hvis du ønsker at have et vindue i elementet, som kan åbnes. Derved kan du nemt skabe en temperaturregulerende ventilation, uden at du behøver at åbne for udestuens døre.

Elementer med beklædning

Er der ingen nævneværdig udsigt eller mulighed for solindfald på en af udestuens sider, kan du også vælge et eller flere elementer med beklædning. F.eks. i træ, metal eller kunststof. De kan også vælges til de steder, hvor du gerne vil reducere muligheden for at kigge ind i udestuen fra f.eks. vejen eller naboerne.

De elementer som ikke har nogle vinduer i, kan du med fordel bruge til f.eks. hylder eller andre opbevaringsmuligheder i udestuen. Derved kan du udnytte pladsen bedre, og have de ting inden for praktisk rækkevidde, som du tit har brug for i udestuen.

Kontakt os

Gør dine terrassedrømme til virkelighed

Er du klar til at tale udestue, terrasseoverdækning eller carport?

Bare udfyld kontaktformularen herunder. Så ringer vi dig op først kommende hverdag!

Dørene

Selvfølgelig skal der være en dør fra boligen og ud til udestuen. Men de døre, som er mest interessante, er dem, som gør det muligt at åbne udestuen op ud til haven. Få inspiration og overblik over mulighederne her.

Døren ud til udestuen

Døren fra din eksisterende bolig og ud til udestuen er oftest en helt almindelige yderdør med vinduer i. Alternativt kan du genbruge din eksisterende terrassedør, hvis udestuen opføres der, hvor du tidligere havde en terrasse.

Du kan også vælge at få isat en skyde- eller foldedør ud til udestuen. Det giver mulighed for at lave en meget større åbning fra boligen – typisk i stuen – og ud til udestuen. Derved kan den blive en mere
integreret del af boligen.

Dobbeltdøre

Det er dog nok især muligheden for at åbne fra udestuen og ud til haven, som du tænker mest på, når du skal bygge udestue.

Her kan et sæt dobbeltdøre give en nem og praktisk mulighed for at skabe en bredere åbning ud til din have, end du får med en almindelig dør.

Samtidig passer dobbeltdøre godt ind i udestuens elementopbygning.

Skydedøre

En skydedør er en anden praktisk og god måde at åbne op for udestuen på, uden at du skal regne med plads til døren hverken udenfor eller indenfor. Skydedørene kan leveres i flere bredder, lige som de kan fås både som enkelte, dobbelt eller opdelt i flere dele. Derved kan du åbne næsten fuldstændigt op for en af udestuens sider.

Foldedøre

Foldedøre er en tredje mulighed for at åbne udestuen op ud mod haven. De kræver en lille smule plads at åbne. Men dørene kan foldes sammen i enten den ene eller begge sider. Derved kan du praktisk talt få åbnet hele siden på udestuen op.

Sætter du foldedøre på to tilstødende sider på udestuen – f.eks. mod syd og vest – kan du åbne udestuen næsten helt op, så den mere virker som en terrasseoverdækning end en udestue. Perfekt på den gode sommerdag, hvor du gerne vil skabe ekstra nærhed til haven, solen og det gode vejr.

Kontakt os

Gør dine terrassedrømme til virkelighed

Er du klar til at tale udestue, terrasseoverdækning eller carport?

Bare udfyld kontaktformularen herunder. Så ringer vi dig op først kommende hverdag!

Belysning

Belysning er en af de ting, de færreste spekulerer særlig meget på, når de planlægger udestuen. Men med moderne LED-belysning kan du både skabe en praktisk og stemningsskabende belysning – næsten uden den kan ses, når den er slukket.

Belysningen i udestuen

Selvfølgelig kan du hænge traditionelle lamper op i din udestue. Men har du f.eks. et pendel hængende et sted, sætter det hurtigt begrænsninger for, hvordan du kan ændre indretningen. Eller kræver, at du nemt kan flytte den.

Du kan også genbruge en eksisterende udendørsbelysning på væggen eller i tagudhænget. Men det giver sjældent lys nok, hvis du gerne vil opholde dig i udestuen, efter det er blevet mørkt. 

Endelig kan du også vælge, udelukkende at have levende lys enten i form af stearinlys, fyrfadslys eller olielamper. Men dels kan det give lugtgener, og dels bliver det hurtigt risikabelt, hvis du har småbørn og husdyr løbende omkring.

LED-belysning – det intelligente valg

Med LED-belysning får du mulighed for at integrere belysningen i taget på din udestue. Både i form af LED-strips, som næsten ikke kan ses, når de ikke er tændt, og i form af LED-spots, som giver et klart og godt lys, uden at lyskilden hænger ned fra loftet eller på anden måde er i vejen.

Med de forskellige LED-lyskilder kan du både skabe en stemningsfuld belysning – som også kan gøre udestuen til en synlig del at boligen, når det er mørkt – og få et godt arbejdslys. Både når du skal spise og arbejde ved bordet i udestuen. Eller gerne vil sidde og læse til sent. Mulighederne med LED-belysning er virkelig utallige – og det er kun fantasien, som sætter grænsen!

Kontakt os

Gør dine terrassedrømme til virkelighed

Er du klar til at tale udestue, terrasseoverdækning eller carport?

Bare udfyld kontaktformularen herunder. Så ringer vi dig op først kommende hverdag!

Ventilation i udestuen

Ventilation er ikke kun en behagelighed i sommervarmen. Den er også med til at regulere luftfugtigheden og holder udestuen fugtfri i årets kolde måneder. Derved undgår du mug, skimmel og dårlig lugt i din udestue – også selv om du har beplantning i den.

En svalende brise på en varm dag

Ventilation i udestuen kan skabes på mange forskellige måder. F.eks. i form af et par vinduer, du lige kan åbne. Eller et spjæld du kan åbne, eller en lem, du kan vippe.

Du kan også skabe ventilation ved at åbne op i udestuens glastag på en række forskellige måder. Enten med et traditionelt tagvindue, eller ved at kunne skyde et eller flere vinduespartier i taget sammen, så der åbnes op til himlen og den friske luft.

Endelig kan du selvfølgelig også vælge at indbygge et aircondition-anlæg i udestuen. Eller en luft-til-luft varmepumpe. Den kan også skabe varme i udestuen i den kolde del af året.

Altid den bedste luftighed

Ventilationen i udestuen kan bruges hele året rundt. Derved kan du nemt regulere luftfugtigheden, så luften hverken bliver for tør eller fugtig. Det spiller en stor rolle for dit velbefindende, særligt hvis du lider af astma eller bestemte allergier.

Tilsvarende kan hyppig udluftning i udestuen reducere risikoen for at der opstår dårlig luft, mug, skimmel og andre former for fugtrelaterede problemer i udestuen. Mug og skimmelsvamp giver nemlig ikke bare
dårlig lugt. Det kan også fremkalde allergi og ubehag, ligesom det kan skære endda mange år af levetiden på din udestues elementer

Kontakt os

Gør dine terrassedrømme til virkelighed

Er du klar til at tale udestue, terrasseoverdækning eller carport?

Bare udfyld kontaktformularen herunder. Så ringer vi dig op først kommende hverdag!

Solafskærmning

Når solen bager ned fra en skyfrihimmel, kan temperaturen i udestuen hurtigt stige. Samtidig stiger risikoen for solskoldning – selv på en kold vinterdag. Derfor er det en god ide med solafskærmning både indvendig og udvendig på udestuen.

Indvendig solafskærmning i udestuen

Vil du skabe skygge for solen på en bagende varm sommerdag, er indbyggede persienner eller rullegardiner i vindueselementerne i udestuens tag en god og praktisk måde at gøre det på. De kan nemt trækkes for – enten manuelt eller med en fjernbetjent, eldrevet løsning.

Du kan også tilføje f.eks. rullegardiner til elementerne i udestuens sider. Derved kan du både skærme for solen, og holde nysgerrige blikke ude af udestuen døgnet rundt.

Markiser udvendig på udestuen

Du kan også vælge at få en markiseløsning monteret – både indvendigt under taget på udestuen, og udvendigt langs siderne af udestuen. Derved kan du både skygge for solindfaldet indendørs og skabe skygge udenfor. Det sidste er især smart, hvis du har opført en udendørs terrasse i forlængelse af udestuen.

Markiserne kan fås i både en farve og en stilart, der passer perfekt til udestuens og din boligs udformning.

Derved kommer udestuen altid til at tage sig godt ud, uanset om markiserne er trukket ud eller ej.